Vype | Logic | MyBlu | Hexa
Gratis PostNL verzending vanaf €20,-
Betaal veilig & makkelijk via iDEAL

POD Systemen

My Blu

My Blu

Vype

Vype

Logic

Logic

Hexa

Hexa

INFORMATIE POD SYSTEMEN

Maak een keuze uit één van bovenstaande merken om direct door te gaan naar de startersets en navullingen. Of bekijk hier de POD vergelijkingstabel.

 

Wat zijn POD e-sigaretten?

POD systemen of e-sigaretten zijn eenvoudige e-sigaretten van een klein formaat. Deze e-sigaretten maken gebruik van cartridges die POD's of caps genoemd worden. Voorgevulde POD systemen of gesloten POD systemen zijn e-sigaretten waarbij de cartridge reeds door de fabrikant gevuld is met e-liquid. Deze zijn niet hervulbaar. Wanneer de e-liquid op is, dient de cartridge vervangen te worden.

Juul, Migo, MyBlu, Vype, Hexa en Logic compact zijn allemaal voorbeelden van voorgevulde POD e-sigaretten. Alleen bij het Migo POD systeem is het ook mogelijk om te kiezen voor een hervulbare POD die compatibel is met dezelfde batterij.

 

Wat zijn PODs?

PODs zijn cartridges voorzien van dampvloeistof. Ze worden ook wel caps of cartridges genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in diverse smaken en nicotinegehaltes. POD's zijn niet uitwisselbaar met elkaar. Let daarom goed op bij het nabestellen van de POD cartridge welk merk je gebruik.

 

Hoe lang doe je met een POD?

De meeste PODs hebben een venstertje; hierdoor kun je zien hoeveel e-liquid er nog in de POD zit. Als de e-liquid op is of als er geen smaak meer vrij komt bij het dampen, is het tijd om de POD cartridge te vervangen voor een nieuwe. Per POD merk staat beschreven hoeveel ml e-liquid deze bevat. Doorgaans is 2 ml geschikt voor 200 hijsjes. Al kan dit natuurlijk per gebruiker verschillen. De ene neemt nu eenmaal een langere hijs dan de ander.

 

Hoe voorkom ik lekkage bij POD e-sigaretten?

Zorg er wel voor dat als de POD cartridge niet leeg gedampt is op een dag, je de POD cartridge verwijderd van de batterij. Als een POD cartridge te lang niet wordt gebruikt, is er een kans dat deze kan gaan lekken. Dit geldt voor alle merken. Controleer daarom ook zo nu en dan de contact punten van de batterij of haal hier dagelijks een tissue over. Soms kan er wat licht condens aanwezig zijn. Verder hoef je niet bang te zijn dat je POD zal lekken. Dit is alleen bij langdurig niet gebruiken of bij foutief gebruik.

 

Is het gebruik van POD e-sigaretten gezond?

Een e-sigaret biedt de volwassen roker een minder schadelijk alternatief aan. Dit alleen wanneer een roker zou blijven doorgaan met het gebruik van traditionele tabaksproducten. Het gebruik van e-sigaretten is minder schadelijk dan het gebruik van traditionele rookwaren. De e-sigaret is dus geen risicoloos product.

E-sigaretten zijn niet bedoeld om te worden gebruikt als product om te stoppen met roken, noch als middel ter genezing of behandeling van een nicotineverslaving (bv. stoppen met roken), ter voorkoming van hervallen of ter verlichting van symptomen van nicotineontwenning.

Indien je hulp nodig hebt bij het stoppen met roken kun je het beste een (huis)arts raadplegen.

 

POD kopen of bestellen?

Of je nu online of in de winkel je e-sigaret koopt, zorg dat deze afkomstig zijn van betrouwbare Nederlandse merken en groothandels. Hierdoor ben je altijd verzekerd dat de navullingen voor jouw POD systeem leverbaar zijn en dat het systeem veilig is voor gebruik. Ook voldoen deze e-sigaretten aan de EU-richtlijnen. Bestel gerust jouw POD systeem, wij zorgen er voor dat je de navullingen altijd kunt blijven kopen.

Wel zal er in de toekomst een nieuwe wet intreden. Deze stelt dat webshops die tabak of e-sigaretten verkopen geen afbeeldingen meer mogen tonen. Hetgeen begrijpelijk is en waar MiniVape tegen die tijd ook aan mee zal werken. De productafbeeldingen zullen dan verwijderd worden, maar de producten zullen gewoon precies hetzelfde zijn zoals je gewend bent.

Hulp nodig bij uw keuze? Kijk op onze informatieve pagina.

 

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vype | Logic | MyBlu | Hexa
Gratis PostNL verzending vanaf €20,-
Betaal veilig & makkelijk via iDEAL