Voor 22:00u besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €20,-
Betaal makkelijk & veilig via IDEAL

Coils voor POD Systemen

SMOK Nord Coils

5 Stuks | Verdampingselement voor de SMOK Nord POD E-sigaret.
€13,99

COILS

Bij POD e-sigaretten die gebruik maken van een verwisselbare coil is het van belang altijd de juiste coils na te bestellen.

Een coil is het verdampingselement van een e-sigaret. Of dit nu een geavanceerde set, een starterset of een POD systeem is; alle e-sigaretten bevatten een klein elementje dat voor de verdamping van een vloeistof zorgt.

De coil is onderhevig aan slijtage. Naarmate de e-sigaret vaker gebruikt wordt, zal de smaak van de damp steeds meer afnemen. In het begin valt dit niet op. Na een week of soms twee weken gaat de smaak achter uit en is het tijd om de coil te verwisselen. E-sigaretten waarbij je zelf de coil kunt verwisselen kunnen op langer goedkoper voor je zijn. Wel lever je dan iets in op het gebruikersgemak.

Bij POD systemen zit de coil vaak intern. Je kunt de coil dan niet verwisselen, dit gebeurt automatisch wanneer je de POD verwisselt. Erg eenvoudig dus. Toch bestaan er ook POD systemen waarbij je zelf de coil moet verwisselen, zoals bij de Eleaf Tance Max POD e-sigaret. Het is niet heel moeilijk om te doen, het is gewoon een extra handeling.

Bij het installeren van een nieuwe coil is het raadzaam deze alvast voor te druppelen met e-liquid, ook wel primen genoemd. Daarna kan de tank gevuld worden en dient er nog circa 2 minuten gewacht te worden, om zo de coil echt goed te laten intrekken.

De coils gaan circa 2 tot 3 weken mee bij normaal gebruik. Coils zijn meestal in strips van 5 stuks te bestellen.

De weerstand van de coil wordt uitgedrukt in ohm's.

Hoe lager het getal, des te meer damp er geproduceerd wordt. Niet alleen de e-liquid zal sneller verdampt worden, ook de batterij zal weer eerder opgeladen moeten worden. Meer damp geeft doorgaans ook meer smaak.

Hoe hoger het getal, des te minder dampt er geproduceerd wordt. Automatisch betekent dit dus ook dat er wat zuiniger om wordt gegaan met de e-liquid en de batterij.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Voor 22:00u besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €20,-
Betaal makkelijk & veilig via IDEAL